Olijven zijn gezond
En heel lekker ...
Zelf vind ik olijven erg lekker, je kunt ze lekker als hapje eten op de borrelplank of als tussendoortje, maar je kan het ook heel goed door je eten doen. Naast dat olijven heel lekker zijn, is het ook nog eens heel gezond voor je door de door de gezonde vetzuren en anti-oxidanten die het bevat. Dat geldt voor olijven alsook voor olijfolie. Hieronder leg ik je graag uit waarom het eten van olijven of olijfolie zo gezond is:
- Gezonde botten en gewrichten. Olijven verkleinen de kans op reumatische artritis en osteoporose. Ze houden je botten en gewrichten gezond.
- Een gezonder hart. Door de enkelvoudige, onverzadigde vetzuren in olijnven hebben mensen die olijven eten over het algemeen een gezonder hart.
- Geen hoge bloeddruk. Met het eten van olijven ga je een verhoogde bloeddruk tegen. De kans op een hart- of herseninfarct wordt verkleind.
- Geen cholesterol. Olijven bevatten geen cholesterol. Het is zelfs zo dat het hoge oliezuurgehalte in olijven de cholesterolniveaus zelfs in balans houdt. De kans op aderverkalking wordt hiermee verkleind.
- Verlaging van triglyceriden in je bloed. Het is gebleken dat olijven deze concentratie verlagen en dat het bloedvatenstelsel hierdoor minder zwaar wordt belast.
- Belangrijke vitamines. Naast vitamine E zit er in olijven ook vitamine B1 en B2 en vitamine D. Een aantal zijn relatief zeldzaam en belangrijk voor je gezondheid.
- Bevat mineralen. Olijven bevatten de mineralen calcium, ijzer, kalium en natrium. Dit zij erg belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.
- Veel anti-oxidanten. En anti-oxidanten, oa vitamine E, houden je lichaam jong, want zij vertragen het verouderingsproces.
- Belangrijke vitamines. Naast vitamine E zit er in olijven ook vitamine B1 en B2 en vitamine D. Een aantal zijn relatief zeldzaam en belangrijk voor je gezondheid.
- Bevat mineralen. Olijven bevatten de mineralen calcium, ijzer, kalium en natrium. Dit zij erg belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.
- Verkleint kans op verstopping. De olijfolie in olijven helpt mee om je maag, gal en lever te beschermen en om beter te functioneren. Het verkleint de kans op verstoppingen, diabetes mellitus, galstenen en andere aandoeningen.
- Pijnstillende werking. Er zijn wetenschappers die beweren dat olijven net zo effectief werken als paracetamol. Ze zouden een pijnstillende werking hebben.
En als we je dan nog een tip mogen meegeven is het eten van olijven met vis!
Deze combinatie is supergezond.
Dus haal die olijven in huis en geniet ervan!