Too good to go


Wij zijn Too Good To Go en wij strijden tegen voedselverspilling!

We zijn een gezellige club van 'Waste Warriors' en we geloven dat iedereen een verschil kan maken. Neem een kijkje en help mee om de missie te doen slagen!

Maar eerst, verspilling in Nederland...

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild

Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild

In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg


Ons verhaal

We worden dagelijks geconfronteerd met problemen, waarvan sommige gemakkelijker zijn te negeren dan andere. Niemand vindt het leuk om eten te verspillen, maar in elk bedrijf en in elk huishouden gebeurt het toch, iedere dag! Voor ons werd duidelijk dat er iets moest gebeuren toen we zagen dat er goed eten werd weggegooid na een buffet... dat eten was letterlijk 'Too Good To Go'!


Toen dat zaadje eenmaal geplant was, bedachten een paar technisch aangelegde ondernemers een oplossing die simpel maar effectief is: een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win! We weten dat gewoontes moeilijk te veranderen zijn, maar dit is waarvoor we er zijn. We proberen je zo veel mogelijk tips & tricks te geven en te inspireren om actie te ondernemen tegen voedselverspilling! Tot nu toe groeien we in een ongelooflijk tempo en dankzij onze community zijn we het grootste platform tegen voedselverspilling wereldwijd!

Geredde maaltijden

=

Kilo CO2-uitstoot voorkomen

Download de app!

Download de app en red lekker eten. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu. Maak het verschil!Hoe werkt Too Good To Go?

Download de app
Download de app
Red iets lekkers
Red iets lekkers
Haal het op
Haal het op

Wat is voedselverspilling?

In de hele keten, van de akker tot aan de tafel, wordt voedsel verspild. En daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu - het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is slecht nieuws voor onze aarde.

1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild

Wat is een Magic Box?

Too Good To Go biedt een "Magic Box" aan. Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend he...

Onze visie

Wij dromen van een wereld zonder verspilling... en we weten dat dat gaat lukken samen met jullie, want wij geloven in de kracht van onze community!

Ogenschijnlijk kleine acties kunnen grote impact hebben. Doe daarom mee! Red een maaltijd via Too Good To Go en maak het verschil.Download de app

Download de app en red lekker eten. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu. Maak het verschil!